no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Slik aktiverer du rask brukerbytte i macOS

Slik aktiverer du rask brukerbytte i macOS


Hvis du deler en Mac med familie eller romkamerater, vil du ønske å konfigurere flere MacOS-brukerkontoer. Hver konto har egne dokumenter, nettleserhistorikk og lagrede passord.

RELATED: Slik setter du opp flere brukerkontoer i macOS

Det er en god idé å sette opp flere kontoer fra et sikkerhetsperspektiv selv når du deler din datamaskin med folk du stoler på. Når Mac-maskinen støtter, eller våkner fra søvn, eller returnerer fra å være låst, kan folk bestemme hvilken konto som skal åpnes. Trodde det er best å låse Macen din når du går bort fra datamaskinen din, noen ganger skjer det ikke. Så hvordan skal folk finne sin egen konto hvis en annen konto fortsatt er logget inn? Svaret er å aktivere ikonet for hurtig brukerbytte menybjelke.

Ikonet for hurtigkobling er en av de innebygde MacOS menylinjeikonene, og du bør aktivere den på hvilken som helst datamaskin med flere brukere. Som standard viser dette menylinjepunktet den nåværende brukerens fulle navn nær øverste høyre hjørne. Det gjør bytte kontoer like enkelt som å klikke på kontoen du vil bytte, og deretter skrive inn passordet.

Hvis du ikke ser noe på ikonet, er det enkelt nok til å aktivere det. Gå til Systemvalg, og åpne deretter panelet "Brukere og grupper".

I panelet "Brukere og grupper" klikker du på "Innloggingsalternativer". Innstillingene her vil bli låst (gråtonet), så klikk på låsikonet nederst til venstre og skriv inn passordet ditt. Deretter slår du på "Vis hurtig brukerendring meny som".

Som standard viser menylinjen navnet på den gjeldende brukeren, men du kan bruke rullegardinmenyen for det alternativet til å vise bare ikonet i stedet og lagre en liten plass på menylinjen.

RELATED: Slik bytter du brukere umiddelbart med TouchID på macOS

Nå kan alle som setter seg ned på Macen raskt få tilgang til profilen sin. Og det blir enda bedre hvis du har en Mac med Touch ID: Du kan bytte brukere umiddelbart med fingeravtrykk. Seriøst, slik ser det ut:

For øyeblikket er Touch ID bare tilbudt for bærbare datamaskiner, som trolig ikke vil bli delt av flere personer. Forhåpentligvis kommer denne funksjonen til iMac og Mac Mini senere, fordi det virkelig gjør bytte brukere sømløs. Inntil da må du kontrollere at ikonet er aktivert.


Slik deaktiverer du LibreOffices startskjermbilde på Windows og Linux

Slik deaktiverer du LibreOffices startskjermbilde på Windows og Linux

Hver gang du åpner et LibreOffice-program, eller til og med LibreOffice Start Center, vises en sprutskjerm. Denne splash-skjermen tjener ingen reell hensikt, så hvis du ikke vil se den, viser vi deg hvordan du deaktiverer den i Windows og Linux. Deaktiver skjermbildet på Windows Deaktiverer LibreOffice-skjermen i Windows må gjøres for hvert program separat, inkludert LibreOffice Start Center, ved å endre snarveiene.

(how-top)

Slik krypter du Mac-maskinens Time Machine Backup

Slik krypter du Mac-maskinens Time Machine Backup

Du krypterer Macs systemstasjon som du burde: Hvis datamaskinen er stjålet, er dataene dine trygge fra nysgjerrige øyne. Men på skrivebordet ditt, rett ved siden av Mac, er det en kopi av alt på harddisken din: TimeMask backup. Ville ikke alle som tok den stasjonen, få tilgang til all den samme informasjonen?

(how-top)