no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Slik bruker du filhistorikken til Windows for å sikkerhetskopiere dataene dine

Slik bruker du filhistorikken til Windows for å sikkerhetskopiere dataene dine


Filhistorikk er Windows 10s hovedverktøy for sikkerhetskopiering, opprinnelig innført i Windows 8. Til tross for navnet er File History ikke bare en måten å gjenopprette tidligere versjoner av filer-det er et fullt utvalgt sikkerhetskopieringsverktøy.

Når du har konfigurert filhistorikk, kan du bare koble til en ekstern harddisk til datamaskinen, og Windows vil automatisk sikkerhetskopiere filene dine til den. Legg igjen den tilkoblet, og Windows vil sikkerhetskopiere automatisk på en tidsplan.

Slik aktiverer du filhistorikk

RELATED: Slik bruker du alle sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsverktøyene i Windows 10

Filhistorikken er utformet for å være rask og lett å aktivere, i motsetning til andre komplekse backupverktøy. For å aktivere det, må du først koble til en ekstern harddisk til datamaskinen. Deretter åpner du appen Innstillinger fra Start-menyen. Naviger til Oppdatering og sikkerhet> Sikkerhetskopiering.

Klikk eller trykk på alternativet Legg til en stasjon under Sikkerhetskopiering ved hjelp av Filhistorikk for å legge til en ekstern disk som File History vil sikkerhetskopiere. Det vil vise eksterne stasjoner og gi deg muligheten til å sikkerhetskopiere dem.

Du kan også bruke kontrollpanelet til dette, men vi dekker det nye innstillingsgrensesnittet her. Hvis du vil bruke kontrollpanelet i stedet (for eksempel hvis du fortsatt er i Windows 8), åpner du Kontrollpanel og navigerer til System og sikkerhet> Filhistorikk.

Velg en stasjon, og Windows vil bruke det for filhistorikk. Alternativet "Automatisk sikkerhetskopiering av mine filer" vises og slås automatisk på. Windows vil automatisk sikkerhetskopiere filene dine til stasjonen når du kobler den til datamaskinen.

Slik konfigurerer du filhistorikk

Velg "Flere alternativer" for å konfigurere hvor ofte filhistorikken sikkerhetskopieres, hvor lenge den beholder disse sikkerhetskopiene , og - viktigst - hvilke filer den sikkerhetskopierer.

Filhistorikk sikkerhetskopierer automatisk filene dine hver time som standard, men du kan velge en annen tid her. Du kan velge en gang hvert 10. minutt, 15 minutter, 20 minutter, 30 minutter, 1 time, 3 timer, 6 timer, 12 timer eller en gang per dag.

Det vil normalt holde sikkerhetskopiene dine for alltid, men du kan få det slett dem når de blir en måned, 3 måneder, 6 måneder, 9 måneder, 1 år eller 2 år gammel. Du kan også ha filhistorikk automatisk slette sikkerhetskopier etter behov for å få plass på filhistorikkstasjonen.

Som standard blir filhistorikken satt til å sikkerhetskopiere sikkerhetskopiere viktige mapper i brukerkontoens hjemmemappe. Dette inkluderer mappene Desktop, Documents, Downloads, Music, Pictures, Videos. Den inneholder også Roaming-mappen der mange programmer lagrer programdata, OneDrive-mappen din og andre mapper.

Du kan sjekke hele listen over mapper i dette vinduet, og legge til flere mapper. Velg "Legg til en mappe", og du vil kunne velge hvilken som helst mappe på datamaskinen din for å sikkerhetskopiere. Du kan også velge en mappe her og bruke "Fjern" -knappen for å hindre Windows i å sikkerhetskopiere den.

MERK: I Windows 8 har du ikke mulighet til å legge til mapper fra Filhistorikk. I stedet må du legge til mapper til et bibliotek for at de skal inkluderes.

Du finner også en «Ekskluder disse mappene» -delen som lar deg ekskludere bestemte undermapper fra å bli sikkerhetskopiert. For eksempel kan du få Windows automatisk å sikkerhetskopiere hver mappe i mappen Dokumenter, men ignorere en bestemt mappe. I Windows 8 finner du dette på venstre side av Filhistorikk-vinduet.

For å starte sikkerhetskopiering til en annen stasjon, bruk "Stop using drive" -knappen. Dette gjør at du kan stoppe sikkerhetskopiering til din nåværende stasjon og starte sikkerhetskopiering til en ny. Sikkerhetskopiene vil ikke bli slettet, men Windows kan bare konfigureres for å sikkerhetskopiere til en stasjon samtidig.

Koblingen "Se avanserte innstillinger" her tar deg til kontrollpanelet, som tilbyr et annet grensesnitt du kan bruke til å konfigurere Filhistorikk. Klikk på "Avanserte innstillinger" her, og du finner noen flere alternativer, inkludert muligheten til å vise de siste feilene i hendelsesvisningsprogrammet, rydde opp gamle versjoner av filer og tillate andre datamaskiner som er en del av hjemmegruppen din, for å sikkerhetskopiere din kjøre.

Slik gjenoppretter du filer fra sikkerhetskopien din

For å gjenopprette filer fra den eksterne stasjonen, åpne Innstillinger-appen, velg "Oppdater og sikkerhet", velg "Sikkerhetskopi", velg "Flere alternativer", bla ned til bunnen av vinduet, og velg "Gjenopprett filer fra en gjeldende sikkerhetskopi."

Du kan også åpne kontrollpanelet, velge "System og sikkerhet", velg "Filhistorikk" og klikk "Gjenopprett personlige filer."

(Hvis du har Filhistorikk-sikkerhetskopier du opprettet på en annen datamaskin, bare sett opp Filhistorikk på den nye datamaskinen og velg stasjonen som inneholder de gamle filhistorikk-sikkerhetskopiene. De vises da i grensesnittet Gjenopprett filer, slik at du kan gjenopprette filer, akkurat som du kunne hvis sikkerhetskopien ble opprettet på den nåværende datamaskinen.)

Dette grensesnittet lar deg vise sikkerhetskopier og gjenopprette filer. Bla gjennom tilgjengelige filer og velg en eller flere filer eller mapper. Du kan forhåndsvise dem ved å høyreklikke på dem eller velge dem og klikke på den grønne knappen for å gjenopprette dem til datamaskinen.

For å velge en tidsperiode, klikk på piltastene eller ruten ved siden av vinduet. Du vil også bli informert om hvor mange forskjellige backup tidsperioder som er tilgjengelige. For eksempel, i skjermbildet under, viser "2 av 3" øverst i vinduet at det er tre tilgjengelige sikkerhetskopier, og vi ser på den andre. Det er en eldre sikkerhetskopiering tilgjengelig, samt en nyere.

Slik gjenoppretter du filer fra innenfor Utforsker

Du kan også raskt gjenopprette en tidligere versjon av en fil fra Filutforsker. Åpne File Explorer, høyreklikk filen du vil returnere, og klikk på "Gjenopprett tidligere versjoner." Du kan også klikke på "Egenskaper" og deretter velge kategorien "Tidligere versjoner".

Alle tilgjengelige tidligere versjoner av filen fra Filhistorikk vil være tilgjengelig her. Du kan forhåndsvise dem, gjenopprette en til sin opprinnelige plassering, eller gjenopprette en tidligere versjon til et annet sted på datamaskinen.

Du kan også vise tidligere versjoner og slettede filer som var i en bestemt mappe. For å gjøre dette navigerer du til mappen i Filutforsker, klikker på "Hjem" -fanen på linjestangen øverst i vinduet og klikker på "Historikk."

Du vil bli presentert med en liste over filer du kan gjenopprette det som var en gang i mappen. Dette er det samme grensesnittet du vil bruke når du gjenoppretter filer normalt, men File Explorer lar deg starte fra en bestemt mappe for å øke hastigheten.


Filhistorikk er et veldig enkelt og nyttig backupalternativ, og for det er helt gratis . Windows 10 lar deg også lage en systembilde backup hvis du vil ha en fullstendig sikkerhetskopi av operativsystemstatusen din. Dette er ikke den ideelle løsningen for sikkerhetskopiering av filene dine - selv om du lager sikkerhetskopier av systembilder, bør du opprette hyppigere sikkerhetskopier av viktige filer med filhistorikk. Men noen nekter kan finne det nyttig hvis de spiller med Register eller andre systemfiler.


Hva er bedre, økende BIOS-oppdateringer eller en oppdatering til den nyeste versjonen?

Hva er bedre, økende BIOS-oppdateringer eller en oppdatering til den nyeste versjonen?

Det er få ting som irriterende som en blå skjerm av døden, men noen ganger er det en enkel løsning for det som for eksempel å oppdatere BIOS for eksempel. Hvis flere oppdateringer er tilgjengelige, gjør du trinnvise oppdateringer, eller kan du bare bruke den nyeste versjonen direkte? Dagens SuperUser Q & A-innlegg har noen nyttige råd til en nysgjerrig leser.

(how-to)

Er det trygt å selge en Google Chromecast-enhet?

Er det trygt å selge en Google Chromecast-enhet?

Er det noe du trenger å gjøre hvis du bestemmer deg for å selge Google Chromecast-enheten din på grunn av manglende bruk eller av en annen grunn? Dagens SuperUser Q & A-post har noen nyttige sikkerhetsråd for en leser som er klar til å selge og fortsette. Dagens Spørsmål og svar-sesjon kommer til oss med høflighet av SuperUser-en underavdeling av Stack Exchange, en fellesskapsdrevet gruppering av Q & A web Spørsmålet SuperUser-leseren Phil_oneil vil vite om det er trygt å selge en Google Chromecast-enhet: Jeg har en Google Chromecast-enhet som jeg skal selge fordi jeg ikke bruker den veldig mye .

(how-to)