no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Slik tilbakestiller du din Synology NAS NAS

Slik tilbakestiller du din Synology NAS NAS


Hvis Synology NAS-stasjonen din gir deg problemer, eller du bare oppgraderer til et helt nytt system, er det noen måter du kan tilbakestille det , avhengig av hva du vil gjøre med det.

RELATED: Slik slår du ned og starter Synology NAS manuelt og automatisk

Totalt er det tre måter å tilbakestille en Synology NAS på: Tilbakestille bare nettverksinnstillinger (som også vil tilbakestille administrasjonsloggingspassordet), tilbakestille og installere DiskStation Manager (fortsatt beholde alle dataene dine intakt) eller tilbakestille alt (inkludert slette all data på harddiskene).

Før vi går over hver metode , men det er en god idé å installere appen Synology Assistant på datamaskinen din (som du kan gjøre fra denne siden). Det lar deg se statusen til din NAS-stasjon uten å måtte ha tilgang til selve stasjonen. Det er også flott å ha hvis IP-adressen til NAS-stasjonen din endres når du tilbakestiller den, og du er ikke sikker på hva den nye IP-adressen er.

I alle fall er de tre metodene for å tilbakestille Synology NAS-stasjonen din.

Tilbakestill nettverksinnstillinger

Hvis NAS-stasjonen gir deg noen nettverksproblemer, kan du gjøre en enkel tilbakestilling av nettverksinnstillingene. Dette nullstiller også passordet for adminloggingslogg, og du blir bedt om å opprette en ny når du har tilbakestilt nettverksinnstillingene.

Start med å finne tilbakestillingsknappen på baksiden av NAS-stasjonen. Det er vanligvis rett ved siden av USB- og Ethernet-porten.

Deretter får du et papirklipp eller et SIM-kort fjerningsverktøy og holder nede tilbakestillingsknappen i omtrent fem sekunder, til du hører et pip. Deretter slipper du umiddelbart.

Etter det, brann du opp Synology Assistant, og dobbeltklikk deretter på NAS-stasjonen for å få tilgang til den og logg inn.

Standardbrukernavnet er "admin" og standard passordet er tomt. Klikk på "Logg inn" etter at du har skrevet inn disse legitimasjonene.

Du blir deretter bedt om å opprette et nytt passord. Trykk på "Send" når du har gjort det.

På neste skjerm klikker du på "Logg inn nå" -knappen.

Derfra logger du bare inn med det nye passordet ditt, og du kommer tilbake igjen!

Sett på nytt DSM, men hold data

Et mer sannsynlig scenario for en håndfull brukere ville være fullstendig tilbakestilling av DSM-operativsystemet, men fortsatt å holde alle dataene deres intakte på harddiskene. Dette er flott for de som oppgraderer til en ny NAS-boks, eller hvis DSM bare gir deg noen problemer, og du vil bare tørke og begynne å friske. Sørg for å opprette en sikkerhetskopi av konfigurasjonen din slik at du kan gjenopprette den etter at du har installert den igjen.

For å komme i gang, finn tilbakestillingsknappen på baksiden av NAS-stasjonen. Det er vanligvis rett ved siden av ethernetporten (e).

Deretter får du et papirklipp eller et SIM-kort fjerningsverktøy og holder nede nullstillingsknappen i omtrent fem sekunder, til du hører et pip. Så slipp det umiddelbart. Like etter det, hold nede tilbakestillingsknappen igjen i fem sekunder til du hører et nytt pip. La gå straks etter det.

NASen piper et par flere ganger, og deretter starter NAS-stasjonen på nytt. Etter et par minutter blinker statuslampen oransje. DSM er nå klar til å installeres på nytt.

Åpne Synology Assistant, og dobbeltklikk deretter på NAS-stasjonen (det vil si "Configuration Lost" ved siden av det) for å få tilgang til det.

Klikk på "Installer" knappen.

Klikk deretter på den grønne "Installer nå" -knappen.

Vent på NAS for å installere DSM på nytt og starte på nytt. Dette tar vanligvis 15 minutter eller så.

Når NAS har startet på nytt, klikk på "Koble" -knappen.

Du vil da opprette din adminkonto og gå gjennom samme oppsettprosess du gjorde da du først fikk din NAS kjøre. Du kan lese gjennom vår Synology-oppstartsguide for å komme igjen etter installasjon.

Tilbakestill alt og slet alle dataene

Hvis du vil gå mer ekstreme ruten, kan du helt nullstille alt, inkludert å tørke all data av hardt stasjoner. Dette er også litt enklere å gjøre, siden du kan gjøre dette direkte fra DSM, i stedet for å måtte håndtere den fysiske tilbakestillingsknappen på enheten. Før du begynner, kan det være lurt å sikkerhetskopiere alt først.

Logg inn på DSM, og åpne deretter "Kontrollpanel" -vinduet.

Klikk på "Oppdater og gjenopprett" -alternativet.

Bytt til kategorien "Tilbakestill" øverst.

Slå på det røde "Slett alle Data "-knappen.

Når popup-vinduet vises, merker du av i boksen ved siden av den røde teksten, og klikker deretter på" Slett alle data "-knappen.

Neste, skriv inn passordet for admin påloggingsinformasjon og trykk på" Send "-knappen.

Synology NAS vil starte tilbakestillingsprosessen. Dette kan ta alt fra 10-20 minutter, men når det er gjort, kan du slå opp Synology Assistant og din NAS vil indikere at den er "Ikke installert." På det tidspunktet har du fullstendig tilbakestilt enheten.

Og nå du er klar til å sette den opp fra en ny start.


Slik deaktiverer du autokorreksjon for iPadens Bluetooth-tastatur

Slik deaktiverer du autokorreksjon for iPadens Bluetooth-tastatur

Funksjonene som er tatt for bruk når du bruker en tastaturlignende automatisk korrigering og automatisk kapitalisering på skjermen, blir raskt en hindring hvis du bruker et fysisk tastatur med din iOS-enhet. La oss se på hvordan du raskt kan deaktivere disse funksjonene, slik at det fysiske tastaturet fungerer som du forventer.

(how-top)

Slik sørger du for at en Chrome-utvidelse er trygg før du installerer den.

Slik sørger du for at en Chrome-utvidelse er trygg før du installerer den.

Mye av Chromes kraft og fleksibilitet kommer fra det enorme økosystemet av utvidelser. Problemet er at disse utvidelsene også kan stjele data, se på alle dine trekk eller verre. Slik sikrer du at en utvidelse er trygg før du installerer den. Hvorfor Chrome-utvidelser kan være farlig Når du installerer en Chrome-utvidelse, inngår du i hovedsak et tillitsbasert forhold til skaperen av den utvidelsen.

(how-top)