no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Sikre dine online-kontoer ved å fjerne Tredjeparts App Access

Sikre dine online-kontoer ved å fjerne Tredjeparts App Access


Du har sikkert gitt noen programmer eller nettsteder tilgang til Google, Facebook, Twitter, Dropbox eller Microsoft-kontoen din. Hvert program du noensinne har tillatt å få tilgang for alltid - eller i hvert fall til du opphever det.

Det er med andre ord nok en del andre webtjenester som har tilgang til dine personlige data. Du bør regelmessig sjekke lister over tilkoblede tjenester på nettstedene du bruker og fjerne tjenester du ikke lenger bruker.

Hvorfor Tredjeparter sannsynligvis har tilgang til kontoene dine

RELATED: Hvorfor du bør bruke en passordbehandling, og hvordan du kommer i gang

Når du bruker et program eller en webtjeneste som krever tilgang til en konto - for eksempel alt i Google-kontoen din, filer i Dropbox-kontoen din, tweets på Twitter og så videre - det programmet gjør vanligvis ikke Ikke be om tjenestenes passord. I stedet ber applikasjonen tilgang med noe som heter OAuth. Hvis du godtar spørringen, får den appen tilgang til kontoen din. Kontos nettsted gir tjenesten et symbol som det kan bruke for å få tilgang til kontoen din.

Dette er sikrere enn å bare gi tredjepartsprogrammet ditt passord fordi du får beholde passordet ditt. Det er også mulig å begrense tilgangen til bestemte data - for eksempel kan du godkjenne en tjeneste for å få tilgang til Gmail-kontoen din, men ikke filene dine i Google Disk eller andre data i Google-kontoen din.

Når du gir en apptilgang, ser du en tillatelsespørsmål på nettstedet du bruker. Så hvis du gir en app tilgang til Google-kontoen din, ser du en tillatelsesprompning på Googles nettsted.

Så langt, så bra. Men det er lett å glemme hvilke apper og tjenester som har tilgang til kontoen din. Du kan prøve en app en gang og aldri bruke den igjen, eller du kan ha stoppet med en app år siden. Hvis du ikke sjekker listen over autoriserte applikasjoner og fjerner den, har den appen fortsatt tilgang. Appen kan bruke sin tilgang til å samle data om din uten din tillatelse. Appen kan bli solgt til nye eiere som vil bruke appen til å gjøre en rask pengene, for eksempel hvor populære Chrome-utvidelser selges til annonsører som pakker dem full av adware. Eller selve webtjenesten kan bli kompromittert av angripere som bruker tilgangen til kontoer for å gjøre noe dårlig.

Endre passordet ditt vil ikke automatisk tilbakekalle tilgangen til tilkoblede apper heller. Selv om du endrer alle passordene dine og tror at du begynner fra begynnelsen, vil tjenestene du har gitt tilgang til kontoen, beholde den tilgangen.

Du bør bare gi tilgang til programmer du stoler på og regelmessig bruker. Hvis du ikke bruker en tjeneste eller et program lenger, bør du fjerne tilgangen for å være trygg.

Bruk disse koblingene

For å sikre kontoene dine må du besøke en bestemt side på hvert nettsted du bruker og sjekk listen over tilkoblede tjenester. Hvis du ser en tjeneste eller en app du ikke lenger bruker, tilbakekaller du tilgangen til kontoen din med et klikk eller to.

For å fremskynde dette har vi samlet en liste over koblinger til de aktuelle sidene på populære nettsteder som bruker OAuth . Hvis du bruker en tjeneste, klikker du på lenken for å sjekke listen over tilkoblede tjenester. og tilbakekall tilgang til tjenester du ikke lenger bruker:

  • Google
  • Microsoft
  • Yahoo!
  • Dropbox
  • Flickr
  • AOL
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Foursquare

Hvis du bruker et annet nettsted, og du har gitt tredjepartsprogrammer tilgang til det med en lignende OAuth-ledetekst, må du sjekke siden for kontoinnstillinger og se etter en liste over tilkoblede nettsteder, tjenester eller apper som skal administreres.

Det er vanligvis en dårlig idé å klikke på linker på nettsteder som lover å få tilgang til Google, Microsoft, Facebook eller Twitter-kontoen din, og logg inn med passordet ditt. Phishers etterligner nettsteder på denne måten for å stjele passordene dine. Hvis du ser en passordprompt etter at du har klikket på en kobling som de over et eller annet sted på nettet, må du forsikre deg om at du faktisk er på den virkelige nettsiden og ikke et falsk, bedrageri.


Å avgjøre hvilke applikasjoner som skal fjernes er enkelt - hvis du ikke bruker den, tilbakekall tilgangen til den. Husk å sjekke listen over tilkoblede applikasjoner og nettsteder regelmessig på nettstedene du bruker. Hvis du gir en applikasjon eller tjeneste tilgang til sensitive data, må du huske å tilbakekalle tilgangen når du slutter å bruke den.


Slik får du en enkeltsammendrag av langvarige dokumenter på macOS

Slik får du en enkeltsammendrag av langvarige dokumenter på macOS

Er du verbose og langvarig? Har du en venn som bare er litt for langvarig og ramler i sine skrifter? Oppsummering av lange dokumenter på macOS er en kortfattet måte å komme til poenget med minimum tid og krefter. Ikke bare hjelper oppsummering å få tak i en artikkel uten å lese hele greia, det vil gjøre det enklere å finne filer også.

(how-to)

OTT forklarer - Forstå nettverksoverføringshastigheter

OTT forklarer - Forstå nettverksoverføringshastigheter

Jeg kjøpte nylig en NAS-enhet (nettverkstilkoblet lagringsenhet) fra Synology, koblet den til nettverket mitt og begynte å overføre filer. Det første jeg la merke til var hvor langsomt nettverksoverføringshastigheten var. Jeg kopierte over noen store videofiler, og det tok evig! Jeg bestemte meg for å sjekke overføringshastigheten mellom min NAS og PC for å se hastigheten overføringen.Jeg last

(How-to)