no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Slik overfører du en tidsmaskinskopiering til en annen disk

Slik overfører du en tidsmaskinskopiering til en annen disk


Kanskje din Time Machine-stasjon er full. Kanskje du er bekymret for at en eldre harddisk dør på deg, ta sikkerhetskopiene med den. Uansett årsak, vil du overføre Time Machine-filer fra en harddisk til den andre.

Gode nyheter: Det er relativt greit. Alt du virkelig trenger å gjøre, er å formatere den nye stasjonen på riktig måte, dra over filene, og sett den nye stasjonen opp for å være backup destinasjonen. Det er noen detaljer å tenke på underveis, så la oss gå over alt trinn for trinn.

Trinn 1: Slå av maskinen

Før du gjør noe, hodet til Systemvalg> Tidsmaskin på Macen din og fjerne merket for "Sikkerhetskopier automatisk."

Årsaken er enkel: du vil ikke ha en ny sikkerhetskopiering når du migrerer filene dine. Det vil bremse deg ned og potensielt innføre konflikter.

Ferdig? Bra, la oss fortsette.

Trinn to: Koble til og formater den nye disken din

Gå videre og koble til den nye harddisken. Det er sannsynligvis ikke formatert riktig, så vi må bruke Diskverktøy for å få ting akkurat. Åpne Diskverktøy med Spotlight, eller ved å gå til Programmer> Verktøy> Diskverktøy i Finder.

Klikk på den nye harddisken i venstre panel, og klikk deretter på "Slett." Pass på at du ikke sletter din gamle Time Machine-stasjon før du gjør noe.

Skriv stasjonen som "MacOS Extended (Journaled)" ved hjelp av "GUID-partisjonstabellen".

Noen ting du bør huske på:

  • Hvis du vil ha å kryptere Time Machine backup bruk MacOS Extended (Journaled, Encrypted) i stedet; Det kommer til å bli mye raskere enn å kryptere sikkerhetskopien din senere.
  • APFS-stasjoner kan ikke brukes som Time Machine-destinasjoner, så formater ikke stasjonen som APFS.
  • Du kan potensielt partisjonere tiden din Maskinstasjon hvis du vil ha både sikkerhetskopier og andre filer på samme stasjon.

Klikk på "Slett" når du er klar og stasjonen vil bli omformatt.

Trinn tre: Kopier filene dine

Nå kan vi kopiere våre filer over fra den gamle Time Machine-sikkerhetskopien til vår nye. Gå til den gamle stasjonen, og du vil se en mappe som heter "backups.backupd."

Dra hele denne mappen til den nye stasjonen. Prosessen vil mest sannsynlig ta noen timer, så koble den bærbare datamaskinen til uttaket og vurder å holde Macen våken for å sørge for at dette blir gjort.

Merk at ting fungerer litt annerledes for Time Machine-sikkerhetskopier over et lokalt nettverk på grunn av hvordan nettverksdrifter lagrer ting. Det finnes sparsebundle-filer, en for hver Mac som støtter opp til destinasjonen, hver med en "backups.backupd" -mappe inne i dem. Hvis du migrerer fra en nettverkssikkerhetskopiering til en annen, drar du bare bunken (ene) over fra kilde til destinasjon. Hvis du migrerer fra en nettverksskopi til en lokal stasjon, åpner du sparsebundle-filen; Du finner "backups.backupd" -mappen inni, og du vil kopiere den til den nye eksterne stasjonen. Lokale stasjoner kan bare sikkerhetskopiere en enkelt Mac.

Trinn fire: Bytt tidsmaskindrivere

Når overføringen er fullført, hodet til Systemvalg> Tidsmaskin igjen, og klikk deretter Velg disk.

Du vil se både dine gamle og nye stasjoner. Klikk på den nye stasjonen, og klikk deretter på "Bruk disk."

Du vil bli spurt om du vil bytte eller bruke begge stasjonene:

Klikk på "Erstatt", med mindre du har noen grunn til å holde to sikkerhetskopier. > Kontroller at "Back Up Automatically" er merket og du bør være god å gå. En ny sikkerhetskopiering vil kjøre på den nye stasjonen.

Din gamle Time Machine-sikkerhetskopiering kan bli funnet sammen med alle de nye. Nyt!

Fotokreditt: Tanyapatch / Shutterstock.com


Slik fjerner du historikken din i hvilken som helst nettleser

Slik fjerner du historikken din i hvilken som helst nettleser

Alle nettlesere husker en liste over nettsidene du har besøkt. Du kan slette denne listen til enhver tid, rydde nettlesingsloggen og slette sporene som er lagret på datamaskinen, smarttelefonen eller nettbrettet. Hver nettleser har sin egen egen historie, så du må fjerne historien på flere steder hvis du har brukt mer enn en nettleser.

(how-top)

Vises iMessages

Vises iMessages "Typing" -bobler bare når jeg skriver aktivt?

Hvis du har en iPhone, og du sender en tekstmelding til noen som også har en iPhone (eller en annen Apple-enhet) ), vil du se en liten boble vises når den andre personen skriver ut en melding. RELATED: Hvordan hindre folk å vite at du har lest deres iMessage Den lille skriveboblen er nesten like irriterende som å vite når en melding ble "lest" - ingen ønsker å aktivere den funksjonen fordi de ikke vil at den andre personen vet når de skriver.

(how-top)