no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Hvorfor din nye harddisk ikke vises i Windows (og hvordan du kan fikse det)

Hvorfor din nye harddisk ikke vises i Windows (og hvordan du kan fikse det)


Du har installert en ny harddisk på datamaskinen din og i din forferdelse er det ingen steder å være funnet. Ikke vær panikk, du trenger bare å gi Windows en liten pute for å bringe den på nettet.

Den vanligste årsaken til at disken din mangler

Du tok en fin stor harddisk på salg, koblet stasjonen til hovedkortet og strømforsyningen med de riktige kablene (ikke bedre, dobbeltsjekker det før du fortsetter å lese), og når du startet datamaskinen på nytt, var den nye harddisken ingensteds å finne.

RELATED: Slik bytter du en gammel harddisk til et eksternt stasjon

Eller kanskje du fulgte med den eksterne harddiskopplæringen og kan ikke finne ut hvorfor, selv om du kan høre disken vri bort i kabinettet, så gjør du ikke Jeg ser ikke disken i Windows. Hva er avtalen?

I motsetning til harddisken som leveres med en hylle-datamaskin eller ekstern stasjon, blir ekstra harddisker du kjøper ikke alltid sendt formatert og klar til bruk. I stedet er de i helt tom tilstand - ideen er at sluttbrukeren vil gjøre det de ønsker med stasjonen, så det er ingen fordel for forhåndsformatering eller på annen måte å endre stasjonen på fabrikken.

Som sådan, når du setter stasjonen i systemet, Windows venter bare på at du bestemmer deg for hva du skal gjøre med stasjonen, i stedet for å automatisk formatere og legge den til stasjonslisten. Hvis du aldri har lagt til en harddisk på datamaskinen din før, kan det imidlertid være ganske fryktelig når det ser ut til at stasjonen mangler (eller, verre, død). Ikke vær redd, skjønt! Det er lett å få harddisken din til å gjemme seg.

Slik tar du ut din manglende disk online

Forutsatt at harddisken er riktig installert, og ikke er (av noe fryktelig dum flaks) defekt ut av porten, å bringe det på nettet er en veldig enkel prosess. For å gjøre dette må du først trekke opp Windows Disk Management-verktøyet.

Trykk på Windows + R på tastaturet for å starte dialogboksen Kjør. Skrivdiskmgmt.msci boksen og trykk på Enter.

Før vi fortsetter, vil vi skremme deg passende: Ikke spill deg rundt i Diskhåndtering. Selv om oppgaven vi skal utføre, er veldig enkel og enkel å gjøre, hvis du muck rundt med dette verktøyet, har du en veldig dårlig tid. Dobbeltklikk hvert trinn. Pass på at du velger riktig disk, eller du kan miste mye data.

under. I Diskhåndtering, bla nedover i listen over disker i nederste rute. Disse diskene vil bli merket "Disk 1" gjennom mange disker du har. Windows tildeler et nummer til alle harddisker, solid state disker, USB-stasjoner og kortlesere, så vær ikke overrasket hvis du må rulle ned litt - i vårt tilfelle var den nye disken "Disk 10" som vist under.

Det er fire biter av informasjon her som indikerer at vi ser på riktig disk. Først er disken merket som "ukjent" og "Ikke initialisert" til venstre, som en helt ny disk introdusert til systemet ville bli flagget som. For det andre stemmer stasjonsstørrelsen overens med størrelsen på stasjonen vi nettopp har installert (rundt 1 TB), og stasjonen merkes som "ikke tildelt", noe som betyr at ingen av harddiskplassen er formatert eller tildelt en partisjon.

Høyre klikk på navnet delen av diskoppføringen, der det står "Disk [#]", og velg "Initialize Disk" fra høyreklikk-kontekstmenyen.

RELATED: Hva er forskjellen mellom GPT og MBR Når Partisjonering av en stasjon?

I det første trinnet i initiliseringsprosessen blir du bedt om å velge om du vil bruke en Master Boot Record (MBR) eller et GUID-partisjonstabell (GPT) for partisjonsstilen på disken din . Hvis du ønsker å gjøre noe i dybden før du velger, kan du sjekke ut vår explainer her. Kort sagt, hvis du ikke har en presserende grunn til å bruke MBR, bruk GPT i stedet - den er nyere, mer effektiv og gir mer robust beskyttelse mot korrupsjon av oppstartsposten.

Klikk på "OK", og du vil bli returnert til hoved Disk Management-vinduet. Der finner du at disken din nå er merket "Basic" og "Online" til venstre, men innholdet er fortsatt "unallocated". Høyreklikk på den stripede boksen som viser ufordelt kjøreplass. Velg "Nytt enkelt volum".

Dette vil starte veiviseren for ny enkel volum for å veilede deg gjennom prosessen med å sette opp disken. I det første trinnet velger du hvor mye plass du vil inkludere i volumet. Som standard er nummeret full mengde ledig diskplass, med mindre du planlegger å reservere plass til flere partisjoner, er det ingen grunn til å endre dette. Klikk på "Next".

I det andre trinnet tilordner du et stasjonsbrev. Standard er trolig bra.

RELATED: Hva er forskjellen mellom FAT32, exFAT og NTFS?

Endelig formatere volumet. Hvis du bruker volumet for rutinemessige beregningsoppgaver (lagring av bilder, videospill, etc.), er det ikke noe reelt behov for å avvike fra standard NTFS-filsystemet og innstillingene. Nysgjerrig om forskjellene mellom filsystemer og hvorfor kan du bruke de forskjellige alternativene? Vi har deg dekket. Gi volumet ditt et navn, klikk "Neste", og vent på at formatprosessen skal fullføres.

Når prosessen er fullført, vil du se den nye stasjonen allokert, formatert og klar for handling i Diskhåndtering disklisten.

Du kan nå bruke disken som noe annet på systemet ditt for media lagring, spill og andre formål.


Slik låser du datamaskinen opp med telefonen din eller ser på

Slik låser du datamaskinen opp med telefonen din eller ser på

Alle vil erstatte passordet med noe bedre. Vel, vi har allerede smarttelefoner - og noen av oss har til og med smartwatches. Disse verktøyene kan logge deg på datamaskinen din med en smarttelefon eller smartwatch. De beste, mest polerte alternativene er tilgjengelige for Mac-brukere med iPhones. Løsninger tilgjengelig for Windows og andre plattformer er mye mer begrenset.

(how-to)

Slik hindrer du Safari fra å sjekke for å se om du bruker Apple Pay

Slik hindrer du Safari fra å sjekke for å se om du bruker Apple Pay

Apple Pays innlemmelse i MacOS Sierra gjør det veldig enkelt å betale ved hjelp av tjenesten på din Mac med iPhone eller iPad. Men det betyr ikke bare fordi du kan, vil du, eller vil du bruke Apple Pay i fremtiden. RELATERT: Slik handler du med Apple Pay on macOS Sierra Hvis du ikke gjør det bruk Apple Pay (eller om du gjør det) og du ikke vil at nettsteder skal spørre om du har tjenesten opprettet på iPhone, så kan du slå av muligheten for at nettstedet skal sjekke.

(how-to)