no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Hvorfor avviker Normal Software Uninstalls ikke å fjerne alle relevante verdier fra registret?

Hvorfor avviker Normal Software Uninstalls ikke å fjerne alle relevante verdier fra registret?


Når du avinstallerer et program, er det en "rimelig" forventning om at alle spor av det vil bli fjernet fra din system, men det er ofte ikke tilfelle. Hvorfor det? Dagens SuperUser Q & A-post har svar på en nysgjerrig leser spørsmål.

Dagens Spørsmål & Svar-sesjon kommer til oss med høflighet av SuperUser-en underavdeling av Stack Exchange, en fellesskapsdrevet gruppe av Q & A-nettsteder.

Skjermbilde med

Spørsmålet

SuperUser leser Mark Boulder vil vite hvorfor noen registreringsverdier forblir alltid etter at en vanlig programvare avinstallerer:

Utvide på SuperUser-emnet Hvordan fjerner jeg resterende spor av avinstallert programvare fra registret, hvorfor er det at hver gang jeg avinstallerer et program og senere ser det opp via RegEdit, er det fortsatt der?

Hvorfor er flertallet av Windows-programmer så hensiktsmessige at de forlater små små spor av seg selv i registret? Er feilen liggende hos Windows eller med utviklerne?

Hvorfor er registreringsverdier vanligvis "etterlatt" etter normalt avinstallering av programvare?

Svaret

SuperUser-bidragsytere Lukas Rieger og Keltari har svaret for oss. Først opp, Lukas Rieger:

Fordi det er umulig. Registeret har flere rotnoder, men bare to interessante: LocalMachine og CurrentUser. Normalt skriver oppsettet verdier til LocalMachine, og det kjørende programmet skriver bare til CurrentUser (faktisk, med mindre installasjonen roterer med tillatelsene, det kjørende programmet kan ikke skrive til LocalMachine).

Mens du holder leftovers i LocalMachine, er latskap (som peket ut av de andre svarene), er det ikke mulig å rengjøre CurrentUser-delen.

Hvis et program er installert per maskin (som de fleste er) og flere brukere bruker det, hva skal avinstalleren gjøre? Det kan trygt fjerne brukerinnstillingene for gjeldende konto, men gjeldende konto er kanskje ikke din konto. Dette skjer hvis du startet avinstalleringsprogrammet fra en ikke-administratorkonto og deretter oppgav legitimasjonene til en adminkonto, oppsettet kjører nå under den kontoen, ikke den første.

Hva med de andre brukerne? Det kan forsøke å oppsummere alle brukere, men registernøklene kan ikke lastes inn (Windows er lat og laster bare de tingene de trenger).

Men du bør ikke engang prøve det. Hvis du bruker roaming-profiler (dvs. terminaltjenester) og deretter slett alle innstillinger ved avinstallasjon, kan du virkelig rote opp og slette ting som faktisk er i bruk. En terminal server er i utgangspunktet en Windows-maskin der flere brukere logger på samtidig og bruker applikasjoner. Si at du har to terminalservere som kjører ett program. Du avinstallerer programmet på TS1, nå er alle innstillingene for alle brukere gått på TS2 fordi du har roaming-profiler. Ups.

Det samme gjelder også filer i brukerens kataloger. I oppsettet av selskapets programmer sletter jeg maskinene per maskin, men berør ikke brukerne, ikke engang brukeren som kjører oppsettet.

Følg av Keltari:

Mange grunner til at dette er tilfelle, det er imidlertid ikke feilen til Microsoft eller Windows-operativsystemet.

Følgende er en liste over noen tilfeller og grunner til at registeroppføringene blir etterlatt:

Dårlig programmering - Utvikleren har ikke skrevet programavinstalleringen riktig og registeroppføringene er etterlatt. I tillegg til dette kan ikke installeringsprogrammet ha / bruke de riktige tillatelsene for å fjerne registeroppføringene. Det kan også være at det er flere enn ett program som bruker disse nøklene. For eksempel to programmer fra samme utvikler som skriver til de samme tastene.

Venstre på hensikt - Som en kommentar nevnt, kunne disse oppføringene ha blitt etterlatt med vilje. Noen programmer har en prøveperiode, og etter den perioden kan du velge å fjerne programmet. Hvis du velger å installere programmet på nytt senere, gir disse tastene programinformasjonen når den ble installert. I tillegg til det, kan noen utviklere velge å forlate disse nøklene i tilfelle du velger å installere programmet på nytt. Hvis utvikleren brukte registernøkler til å lagre tilpasningene dine, kan de forlate dem der, slik at alle tilpasninger fortsetter når du installerer programmet på nytt. I det store ordningen av ting, tar registernøkler bare opp noen få byte.

Skal du fjerne tastene? Det kommer an på. Windows-registeret er et farlig sted å rote rundt. Du kan ved et uhell bryte systemet ditt. Å forlate de fremmede tastene vil ikke skade systemet. Noen vil si at rengjøring / defragging av registret vil øke hastigheten på systemet ditt, men det har vist seg å være feil på flere måter.

Hvis du virkelig vil bli kvitt disse programmene, er det noen avinstalleringsverktøy som kan fjerne hvert spor av et program . Disse programmene vil se installasjonsprogrammet til et annet program og registrere alle handlinger som er gjort for filsystemet og registret, og fjern deretter disse handlingene helt. Et problem med disse verktøyene er at det er mulig at de kan fjerne ting du kanskje vil beholde.


Har du noe å legge til forklaringen? Lyder av i kommentarene. Vil du lese flere svar fra andre tech-savvy Stack Exchange-brukere? Se hele diskusjonstråden her.


Slik legger du til nettstedslinker til Windows 10 Start-menyen

Slik legger du til nettstedslinker til Windows 10 Start-menyen

Windows 10-startmenyen er veldig tilpassbar. Legg til nettsnarveier til Start-menyen, og du kan raskt få tilgang til favorittnettstedene dine ved å klikke på en flis. Dette virker med Microsoft Edge, Google Chrome eller en annen nettleser. Instruksjonene er litt forskjellige for hver nettleser, men vi vil gå gjennom dem en etter en.

(how-to)

Slik kombinerer du flere partisjoner i en enkelt partisjon

Slik kombinerer du flere partisjoner i en enkelt partisjon

Noen produsenter sender PCer med sine interne disker delt inn i flere partisjoner - en for Windows-operativsystemet og en tom "data" -partisjon for din personlige filer. Du kan kombinere disse partisjonene til en enkelt, hvis du foretrekker. Dette trikset kan også brukes til å fjerne gjenopprettingspartisjoner, frigjøre plass som normalt vil bli brukt til gjenopprettingsdata.

(how-to)