no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Slik deler du bare enkelte kontaktdetaljer med et privat meg-kort på macOS

Slik deler du bare enkelte kontaktdetaljer med et privat meg-kort på macOS


Deling av kontaktinformasjon fra macOS er rask og enkel, men hvis du bruker din Mac for personlig produktivitet, så vel som arbeid , du kan ha sensitiv informasjon du ikke vil at andre skal se. Hvordan unngår du dette?

Eksempelvis kan ditt kontaktkort ha din hjemmeadresse og privat e-post, som du ikke alltid vil dele. Med noen mennesker kan du bare dele de relevante detaljene som din arbeidsadresse og telefonnummer.

Svaret er å lage et "privat meg" -kort i Kontakter. For å gjøre dette åpner du Innstillinger fra Kontakter-menyen eller trykker på Kommando + på tastaturet.

Gå til vCard-fanen, og klikk på "Aktiver privat meg-kort". Du kan deretter gå ut av Innstillingene.

Finn ditt personlige kontaktkort. Det vil være den som har den lille silhuetten ved siden av den.

Hvis du har mange kontakter og vil gå direkte til kortet ditt, klikker du på "Kort" -menyen og deretter "Gå til Mitt kort" eller trykk Skift + Kommando + M på tastaturet ditt.

Derfra klikker du på "Rediger" -knappen nederst i applikasjonen.

Når du er i kortets detaljer, vil du se at det er kryssruter ved siden av hver av kontaktens detaljer. Fjern merket for alt du ikke vil dele i ditt private meg-kort, og klikk deretter på "Ferdig".

Du deler din personlige kontakt med noe som kalles et vCard. Et vCard er standard filformat for elektroniske visittkort og kan inneholde mye informasjon. Når noen deler et vCard med deg, kan du importere det til datamaskinens kontakter slik at du ikke trenger å legge inn informasjonen for hånd.

Du kan dele vCardet ditt ved å velge din kontakt og deretter klikke på Del-funksjonen nederst i applikasjonsvinduet.

Så kan du dele kortet ditt, enten det er via e-post, meldinger, notater eller annen metode.

Alternativt kan du klikke og dra vCard-kortet ut av Kontakter-programmet til et annet reisemål, slik at som skrivebordet ditt, Dropbox-mappen eller en tom e-postmelding.

Så lenge den Private Me-funksjonen er aktivert, vil ditt private kontaktkort bli distribuert med liten bekymring for å avsløre noen sensitive eller avslørende detaljer.

Bare fakta , mamma!

Nettverk og å få navnet ditt der ute er bra, men det gjør du bedre med et øye med privatlivet. Det er liten grunn til at noen andre enn dine nærmeste venner og familiemedlemmer trenger å vite mer om deg enn de aller minste nødvendighetene.


Slik ser du (og overvåker) din kredittrapport gratis

Slik ser du (og overvåker) din kredittrapport gratis

Hvis du holder øye med kredittrapporten din, ser du når identitetstyver åpner kontoer i ditt navn og når feil er oppført som kan føre til problemer i fremtiden. Slik gjør du det gratis. US-loven gir deg rett til en gratis årlig kredittrapport direkte fra hvert byrå, men du må gå andre steder hvis du vil få din kredittrapport oftere.

(how-top)

Slik sletter du en Trackr-enhet fra kontoen din

Slik sletter du en Trackr-enhet fra kontoen din

Trackr er en Bluetooth-enhet med nøkkelring, du kan bruke til å finne dine nøkler, lommebok eller noe annet du ofte mister. Hvis du trenger å bytte ut Trackr, feilsøke forbindelsen eller bare bli kvitt den helt, kan du enkelt slette en Trackr fra kontoen din. RELATED: Slik bruker du Trackr for å finne tastene dine, lommebok, telefon , eller noe annet Når du har lagt til en Trackr på kontoen din, er det enkelt å slette det.

(how-top)