no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Når du tar et bilde med din smarttelefon (eller et moderne digitalkamera), logger det bildeens GPS koordinater og plasserer det i bildet. metadata eller EXIF. Slik kan telefonen din vise en kartvisning av fotobiblioteket ditt.

Når du tar et bilde med din smarttelefon (eller et moderne digitalkamera), logger det bildeens GPS koordinater og plasserer det i bildet. metadata eller EXIF. Slik kan telefonen din vise en kartvisning av fotobiblioteket ditt.


Direkte deling av bilder via e-post, tekstmeldinger eller andre midler

Hvis du direkte deler en bildefil med noen, inkluderer du også de innebygde metadataene . Dette betyr at hvis du sender det til dem, skriver det til dem eller bruker en delt mappe i en tjeneste som Dropbox eller Google Drive, får de GPS-koordinatene der du tok det.

Dette kan høres skummelt ut, men vi går tilbake ting opp. Hvor mange mennesker sender du bilder til det som ikke allerede vet hvor du bor? Langt de fleste deler jeg bilder med familie og venner; Jeg er sikker på at du også.

Nå, hvis du sender noen bilder av en bil eller spillkonsoll som de vurderer å kjøpe deg, kan det være litt annerledes. I så fall gå rett fram og fjern metadataene (her er hvordan du gjør det på iOS og på Android) før du sender bildene.

Laster opp bilder til Facebook

Hvis du ser på metadataene fra et bilde du laster ned Fra Facebook ser du at det ikke finnes noen.

Når noen sier "sosiale medier", snakker de nesten alltid om Facebook, og når det gjelder Facebook, er du trygt å laste opp bilder med geotags. Under opplastingsprosessen striper Faksbok alle metadataene - inkludert plasseringen - fra bildet, slik at ingen vil kunne hente den fra profilen din.

RELATED:

Hvordan gjøre det vanskeligere for folk å finne din Facebook-konto

Dette er ikke å si at du ikke bør sørge for at Facebook-kontoen din er så privat som mulig. Det betyr bare at deling av et bilde ikke kommer til å fortelle alle hvor du bor. Deling av bilder på Instagram

Det er overraskende at Instagram, som det eies av Facebook, behandler bilder på samme måte. Når du laster opp dem, blir EXIF-dataene fjernet. Du kan velge å inkludere fotografens plassering på Instagram, men det er ikke trukket fra geotagdataene. I stedet bruker den telefonene GPS til å finne hvor du er nå og foreslår steder i nærheten. (Derfor, hvis du deler et bilde senere, vil det foreslå din nåværende plassering, ikke de nærmeste hvor bildet ble tatt.)

Deling av bilder på Twitter

Twitter, som Facebook og Instagram, fjerner alle EXIF-dataene fra bildene du laster opp med Tweets. Ingen vil finne din plassering fra bildene dine der.

RELATED:

Slik slår du på plassering av plassering på Twitters mobilapplikasjoner

Men Twitter har et annet problem: Du kan dele din nøyaktige plassering sammen med en Tweet . Bildet du legger til, har kanskje ikke hjemmets GPS-koordinater, men Tweet kan sikkert. Som alltid, er det en måte å slå den av. Deling av bilder på Reddit og Imgur

Uansett om du bruker Reddits egen bildeopplastingsfunksjon eller den populære tredjeparts bildeserver Imgur, er resultatet det samme som med Andre sosiale nettverk: EXIF-dataene, inkludert geotagene, blir fjernet når du laster dem opp. Det er ikke å si at du ikke finner bilder med EXIF-data på Reddit; hvis noen legger inn en kobling til et bilde som er vert for en tjeneste som holder geografiske merknader eller vert for sine egne bilder, vil det være der, men det betyr at du er svært lite sannsynlig at du ved et uhell vil dele et bilde med EXIF-data intakt.

Deling Bilder på Flickr og 500px

De eneste store sosiale nettverkene som ikke automatisk fjerner posisjonsdata når du laster opp bilder, er de som egentlig er dedikert til fotografering, som Flickr og 500px. For disse nettstedene, viser metadata som kamera, objektiv, lukkerhastighet og blenderåpning en viktig del av samtalen rundt bildene.

Nå trenger du ikke å dele geotagdataene. begge sidene gir deg muligheten til å ekskludere den når du laster opp bildene dine. Det er bare at det ikke vil bli fjernet automatisk.

RELATED:

Gjør du klar over hvor mye du deler posisjonen din?


Geotags er egentlig ikke skummelt som de noen ganger er portrettert som. Det er svært lite sannsynlig at du ved et uhell vil dele posisjonen din bare ved å bruke et bilde. Det er best å ikke publisere privat informasjon offentlig på sosiale medier, men du kan komme deg unna med å dele de fleste bilder helt trygt. Visst, du kan fjerne det før du legger inn, hvis du vil ha det, jo bedre, enn beklager, men det er sannsynligvis ikke sannsynlig. Og hvis du vil forsikre deg, kan du alltid laste ned Noen bilder fra et sosialt nettverk du er bekymret for, og sjekke ut EXIF-dataene. Hvis det er noen geotags, ser du dem.


Slik legger du til en nedlastingskalender i MacOS Menylinje Klokke

Slik legger du til en nedlastingskalender i MacOS Menylinje Klokke

Windows-brukere kan klikke klokken på oppgavelinjen for å se en kalender som er perfekt hvis du trenger å vite hvilken dag av uken 17. juni er. Macer tilbyr ikke denne funksjonen, i hvert fall ikke ute av boksen. Men det finnes programmer som kan legge til en. Vårt favorittfrie alternativ er et program kalt Itsycal.

(how-top)

Slik har du synkronisert stasjonær PC med Google Disk (og Google Foto)

Slik har du synkronisert stasjonær PC med Google Disk (og Google Foto)

Google gjort sitt for å sikre at alle har en sikkerhetskopi av viktige data, og det har nylig lansert et nytt verktøy for Windows og Mac-brukere å ta den overflødigheten til neste nivå. Backup og synkronisering erstatter Google Disk og Google Photos Uploader RELATED: Slik søker du Google Drive direkte fra Chrome's Adresselinje Før vi kommer inn i det, la oss først snakke litt om hva Backup and Sync actually er.

(how-top)