no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Hva er "Lampemodus" på kameraet mitt?

Hva er "Lampemodus" på kameraet mitt?


Hvis du har slått av lukkerknappen på kameraet ditt i løpet av 30 sekunder, har du kanskje lagt merke til den merkelige navnet "Bulb" -modus. Dette er en tilbakekalling fra de første filmkameraene, men det er fortsatt nyttig i dag.

RELATERT: Hva er lukkerhastighet?

I de tidlige dagene med fotografering tok det lang tid å ta et bilde. Selv et godt opplyst portrett kan trenge noen få sekunder; Kemikaliene de brukte, var ikke så lysfølsomme som en moderne digital sensor. Fotografer måtte kontrollere eksponeringstiden selv hvis de ønsket å sikre at de fikk et godt bilde.

En av måtene de gjorde dette var med en liten pære og en pneumatisk lukker. Når de presset pæren, presset den luft inn i det pneumatiske systemet som åpnet kameraets lukkeren. Så lenge de holdt pæren nede, ville lukkeren være åpen. Så snart de sluppet, lukkeren ville lukke og bildet ble tatt.

Nå er det mye enklere å ta bilder, men Bulb er fortsatt rundt. Det er fordi det under visse omstendigheter fortsatt er veldig nyttig.

RELATED: Slik tar du bilder av fyrverkeri

For eksempel er den enkleste bruken av lampemodus hvis du vil ta en eksponering som er lengre enn kameraets maksimale (som normalt er 30 sekunder). Sett opp bildet ditt, sett kameraet i lampemodus. Når du er klar, hold bare lukkerknappen nede så lenge du vil at eksponeringen skal være. Enda bedre, bruk en kabelutløsning eller fjernlukker slik at du ikke trenger å berøre kameraet og potensielt riste det. Dette er flott hvis du vil ta bilder av ting som fyrverkeri eller bare et veldig langt eksponeringsbilde.

En annen mer moderne bruk av lampemodus er med eksterne kamerakontroller. Ting som CamRanger lar deg styre kameraet fra smarttelefonen. I noen situasjoner med dette tilleggsutstyret, vil du sette kameraet i lampemodus og bare la dem ta full kontroll over eksponeringstiden.

Mange fotografiske termer og teknikker er forankret i de tidligste dagene. Lampemodus er bare en av dem. Det er fortsatt rundt fordi det fortsatt er nyttig.

Image Credit: Stephen via Flickr.


Slik ser du om Facebook-vennene dine er trygge Under en nødsituasjon

Slik ser du om Facebook-vennene dine er trygge Under en nødsituasjon

Med Facebooks sikkerhetskontrollfunksjon kan du sjekke inn under en nødsituasjon for å bekrefte at du er trygg. Hvis du har venner eller familie i et område du ikke har hørt fra, kan du kanskje spørre dem direkte. Slik spør du noen om å sjekke inn med funksjonen Sikkerhetskontroll. Sikkerhetsjekk er utformet for å fungere automatisk og konsolidere alle de "Er du ok?

(how-top)

Er det mulig å slette historien i Windows-kommandoprompt?

Er det mulig å slette historien i Windows-kommandoprompt?

Hvis du bruker Windows-kommandoprompten ofte i løpet av arbeidsdagen, kan det hende du vil eller trenger å periodisk slette kommandoprofilen. Er det mulig å gjøre det mens ledeteksten fortsatt er åpen? Dagens SuperUser Q & A-post har svaret på en nysgjerrig leser spørsmål. Dagens Spørsmål og Svar-sesjon kommer til oss med høflighet av SuperUser-en underavdeling av Stack Exchange, en fellesskapsdrevet gruppe av Q & A-nettsteder.

(how-top)