no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Har Facebook egne bildene mine?

Har Facebook egne bildene mine?


Som et urverk, går noen få måneder om noe "faktum" om Facebook til virus. Facebook kommer til å begynne å belaste deg penger! Kopier og lim inn denne statusen, eller Facebook vil lage dine barn! Når du laster opp dem, eier Facebook dine bilder!

Den siste er spesielt vanlig, så la oss snakke om det.

Hvilke rettigheter har Facebook til bildene dine?

La oss begynne å komme på samme grunnleggende side: Nei, Facebook eier ikke bildene dine. Det er ikke hvordan opphavsrett eller virkelige liv fungerer. De er fortsatt dine bilder, ikke Facebook-er. Faktisk er det riktig i Facebooks vilkår for bruk: "Du eier alt innhold og informasjon du legger inn på Facebook."

Fikk det? Flink. Myten busted. La oss nå ta opp hvilke rettigheter Facebook har med bildene dine når du laster opp dem. Her er den relevante delen av vilkårene for bruk:

Du eier alt innhold og informasjon du legger inn på Facebook, og du kan kontrollere hvordan det deles gjennom personvern og programinnstillinger. I tillegg:

  1. For innhold som er dekket av immaterielle rettigheter, som bilder og videoer (IP-innhold), gir du deg spesifikt følgende tillatelse, underlagt personvern og programinnstillinger: du gir oss en ikke-eksklusiv, overførbar , lisensiert, lisensfritt, verdensomspennende lisens til å bruke IP-innhold som du legger inn på eller i forbindelse med Facebook (IP-lisens). Denne IP-lisensen avsluttes når du sletter ditt IP-innhold eller kontoen din, med mindre innholdet ditt er delt med andre, og de har ikke slettet det.
  2. Når du sletter IP-innhold, slettes den på samme måte som å tømme papirkurven på en datamaskin. Du skjønner imidlertid at fjernet innhold kan vare i sikkerhetskopier i en rimelig periode (men vil ikke være tilgjengelig for andre).

Så får Facebook et "ikke-eksklusivt, overførbart, underlicensabelt, royaltyfritt, verdensomspennende lisens "til bildene dine. La oss bryte det ned.

En "royaltyfri verdensomspennende lisens" betyr at Facebook er fri til å bruke bildene dine ganske mye hvordan de vil hvor som helst i verden uten å betale deg en krone eller spørre din tillatelse.

"Overførbar "Og" sub-lisensierbar "betyr at Facebook enten kan overføre lisensen til en annen enhet eller bare underlisens det, igjen uten din tillatelse.

Endelig betyr" ikke-eksklusiv "at du er fri til å lisensiere bildet ditt til noen andre du vil ha. Bare fordi du har lastet opp et bilde til Facebook, betyr det ikke at du ikke kan dele det på Twitter, eller gjør alt du vil ha med det.

Dette er alle ganske brede og skummelt, men for Facebook å Arbeid etter behov, den trenger denne typen vag lisens. Å vise bildene du legger inn på Facebook i vennens nyhetsfeeder, ville være umulig ellers: Hvis du ikke hadde gitt dem en lisens, ville det være et brudd på opphavsretten til dem for å vise bildet til vennene dine.

Du ' er fortsatt i kontroll

Den viktigste setningen er imidlertid "underlagt personvern og applikasjonsinnstillinger". Gjennom Facebooks personverninnstillinger kan du kontrollere nøyaktig hvordan bildene dine blir brukt. Hvis du bare vil ha dine nære venner til å se dem? Du kan gjøre det. Dette betyr at selv om Facebooks lisens er bred, har du fortsatt kontroll over hvordan den implementeres.

En annen viktig bestemmelse er "Denne IP-lisensen slutter når du sletter ditt IP-innhold eller din konto." Igjen gir dette du kontrollerer. Hvis du sletter et bilde, blir Facebooks lisens tilbakekalt. Det er det samme når du sletter kontoen din.


Samlet betyr dette at:

  • Facebook eier ikke innholdet ditt, du gjør.
  • Facebooks vilkår for bruk er skummelt, men egentlig ikke.
  • Dine personverninnstillinger kontrollerer hvordan Facebook bruker bildene dine.

Du trenger ikke å bekymre deg for Facebook ved å bruke bildene dine for å lage T-skjorter eller flogge dem på lagerfotosider. De gjør ca $ 60 i året for hver amerikansk eller kanadisk bruker; selger bildene dine av deg på Coachella eller spiller Dungeons and Dragons ville ikke engang komme nær å generere den slags inntekter.


RIP AIM, meldingsprogrammet AOL Never Wanted

RIP AIM, meldingsprogrammet AOL Never Wanted

Et annet stykke av det retro-internett er dødt. AOLs gratis chat-tjeneste, kalt AIM, slår ned serverne 15. desember 2017, 20 år etter at den ble lansert ... og om ti år etter at den var sist relevant. Hvis du vokste opp i USA, er AIM et nostalgisk merke for deg. Du vil kanskje logge inn en siste gang, men det blir ikke enkelt: AOL har tilsynelatende skrubbet alle nedlastingslenkene for programmet fra Internett.

(how-top)

Slik fjerner du HomeKit-enheter fra Apple HomeKit-hjemmet ditt

Slik fjerner du HomeKit-enheter fra Apple HomeKit-hjemmet ditt

Enten du ikke lenger har HomeKit-tilbehør eller bare trenger å fjerne en phantom-oppføring i HomeKit-hjemmet, er det enkelt å gjøre det -Hvis du vet hvor du skal se. La oss fjerne en HomeKit-enhet nå og veilede deg gjennom prosessen. I vårt tilfelle hadde vi et problem med vår Schlage Sense-smarte lås og bestemte oss for å bare tilbakestille fabrikken før den ble lagt tilbake til vårt HomeKit-hjem.

(how-top)