no.phhsnews.com


no.phhsnews.com / Slik sletter du et lagret Wi-Fi-nettverk på Windows 10

Slik sletter du et lagret Wi-Fi-nettverk på Windows 10


Windows 10 lagrer en liste over Wi-Fi-nettverk du kobler til sammen med passordene sine og andre innstillinger. Hvis du vil stoppe PCen din fra å koble til et nettverk automatisk, må du gjøre Windows "glemme" Wi-Fi-nettverket.

Prosessen var åpenbar i Windows 7, der du bare kunne velge "Administrer trådløse nettverk "I Kontrollpanelets Nettverks- og delingssenter og slett lagrede nettverk. Windows 8 fjernet dette alternativet og tvang deg til å bruke kommandoprompt-kommandoer. Men i Windows 10 gir Microsoft igjen et grafisk grensesnitt for dette.

Slik glemmer du raskt et lagret Wi-Fi-nettverk

Microsoft forenklet denne prosessen til slutt i Windows 10s Fall Creators Update, slik at du ikke trenger å grave gjennom Innstillinger-appen eller Kontrollpanel.

Bare åpne Wi-Fi-popup-vinduet fra ditt varslingsområde, også kjent som systemstatusfeltet. Høyreklikk eller trykk lenge på navnet på nettverket du vil glemme, og velg "Glem".

Dette fungerer bare hvis du er i nærheten av Wi-Fi-nettverket, og det vises i listen. Hvis du vil slette et Wi-Fi-nettverk som enheten ikke kan se for øyeblikket, må du bruke appen Innstillinger

Slik glemmer du et lagret Wi-Fi-nettverk fra innstillinger

RELATED: Slik feilsøker du trådløse ruteproblemer

For å glemme et lagret Wi-Fi-nettverk som ikke er i nærheten, må du legge igjen det gamle kontrollpanelet og bruke den nye Innstillinger-appen. Funksjonen "Administrer trådløse nettverk" er ikke lenger tilgjengelig i nettverks- og delingssenter.

Gå til Innstillinger> Nettverk og Internett for å komme i gang.

Velg kategorien "Wi-Fi" og klikk på "Administrer kjente nettverk "Link.

Du får se en liste over alle Wi-Fi-nettverk du har koblet til. For å glemme et nettverk, klikk på det og klikk "Glem". Du kan bruke søk, sorter og filtreringsalternativer for å finne et nettverk i denne listen.

Neste gang du kobler deg til et nettverk, blir du bedt om sin passordfrase og Windows vil sette den opp fra grunnen.

Slik glemmer du et lagret nettverk fra kommandoprompt

Du kan også gjøre dette fra kommandoprompt, hvis du foretrekker det. På Windows 8 og 8.1 var dette den eneste innebygde måten å glemme Wi-Fi-nettverk fordi Microsoft ikke ga noen grafiske verktøy.

Start et kommandopromptvindu som administrator for å komme i gang. For å gjøre det, åpne Start-menyen, søk etter "Kommandoprompt", høyreklikk på snarveien Kommandoprompt og velg "Kjør som administrator."

Skriv inn følgende kommando og trykk "Enter" for å vise en liste over lagrede Wi-er -Fi-nettverk:

netsh wlan show profiler

Finn profilnavnet til nettverket du vil glemme. Skriv inn følgende kommando, og erstatt "PROFILE NAME" med navnet på nettverket du vil glemme:

netsh wlan slet profilnavn = "PROFILE NAME"

La oss for eksempel si at du vil fjerne et nettverk som heter " BTWiFi”. Du skriver følgende kommando:

netsh wlan slet profilnavn = "BTWiFi"


Slik bytter du en Android-eller Brann-Tablet til en barnevennlig enhet med FreeTime

Slik bytter du en Android-eller Brann-Tablet til en barnevennlig enhet med FreeTime

Amazon FreeTime er, hands-down, det mest sofistikerte og brukervennlige foreldrekontrollverktøyet tilgjengelig for tabletter . Slik oppretter du det, får du tilgang til det enorme FreeTime Unlimited mediebiblioteket, og sett tidsbegrensninger for barna dine. Hva er FreeTime? RELATED: Slik låser du iPad eller iPhone for barn FreeTime er Amazons versjon av foreldrekontroll.

(how-top)

Hva er System32 Directory? (og hvorfor du ikke bør slette den)

Hva er System32 Directory? (og hvorfor du ikke bør slette den)

Katalogen C: Windows System32 er en kritisk del av Windows-operativsystemet der viktige systemfiler lagres. Noen pranksters på nettet kan fortelle deg at du vil slette den, men du burde ikke-og vi vil vise nøyaktig hva som skjer hvis du prøver. Hva er System32-mappen? System32-mappen som ligger på C: Windows System32 er en del av alle moderne versjoner av Windows.

(how-top)